Saturday, August 28, 2010

Bersalih Ganti Hari

Pejam celik, pejam celik daaa a few week kita menjalani ibadah puasa..haish...
mcm2 dugaan yang aku hadapi pada bulan pose nie...kne la bwk banyakbersabar kata kawan aku..
nk buat mcm mane kan..
hidop jauh dari keluarga, jauh dari best friend, jauh dari orang yang tersayang, semuanya jauh la..xyah cakap.. hehe..
since i move from one place to another place...

from politeknik move on to kolej mara...
from old life to new life...
from lemah to i'm much stronger now...hehe
from stupid dum2 to "pandai pkir la skunk"...
from senang kena pijak sewenang2nya to "aku leh pijak balik la"
from low confident to " average confident level not fully confident"..
from negative thinking(memanjang pkr negative) to can think positive skunk..

sumenya daa berubah mengikut flow the time...
bak kata orng " jangan duk di takuk lame, try to move one to takuk baru"..

memandangkan lagi 2 weeks lagi nk raya..aku nk bgtau yang this year baju raya aku warna merah sama dgn orng yng istimewa dgn aku..hehe..btw

" aku nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan and selamat menyambut hari untuk berberapa minggu lagi...(cepat jer nk raya, pose pun xabis lagi) heheh.....

Salam Salaman =p

1 comment:

  1. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    --==--Salam Aidilfitri---==--
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

    kelantan...
    Make ikke cicoh budu
    Jange lupo tamboh satar
    kelik rayo taksir laju
    Nanti rayo dale sepita

    Terengganu...
    Makang ubi jamang jepong
    Makang kepok cicah cuke
    Bulang pose mung bengong
    Bulang raye mung gile

    Pahang...
    Sepadan Pahang singgah berbuko
    Nasi dagang ikan patin
    Jange mu masam muko
    Raya makan rendang sadin

    Johor...
    Cegitu cegini awak suke
    Awak suke kite cerie
    Esok luse hari raye
    Sama-sama bersuke rie

    Melaka...
    Hawau kau berak merate
    Kaki bengkak ulau patok
    Kalu balik naik kerete
    Jangan pandu kalau ngantok

    N. Sembilan...
    Masak lomak cili api
    Campo dongan daun turi
    Hari rayo kolumpo sopi
    Tinggal penyamun dongan pencuri
    org kolumpo jgn kocik ati!!)

    Selangor/K.Lumpur...
    Wa cakap lu wa tak tau
    Tapi wa tipu sama lu
    Raya jangan buat tak tau
    Angpau ada bagi gua dulu

    Perak...
    Gulei tempoyak ikan mayong
    Deroyan busok tebok tupei
    Pandu hemat ingat kampong
    Ase(Asal) teman selamat sampei

    Kedah...
    Aloq Staq terketaq-ketaq
    Lapaq perut makan pau
    Macam mana tak ketaq
    Kena paksa bagi angpau

    Penang...
    Nasi kandaq kedai mamak
    Anak mami juai pesemboq
    Lepaih raya jgn dok triak
    Kalu ceti mai kot dapoq

    Perlis...
    Padangbesaq kecik aja
    Tempat siamlalu lalang
    Hari raya kita berbelanja
    Jangan sampai menambah utang

    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

    Joommmm balik kampung berhati-hatilah ketika dalam perjalanan pulang berhari raya ye....

    ReplyDelete

My Follower